Λίγα χαρακτηριστικά ενός καλού επαγγελματία Bowen

Μερικά χαρακτηριστικά του καλού ασκούντα της Τεχνικής Bowen

Ο χώρος είναι καθαρός, φιλόξενος και αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση

Πριν την πρώτη συνεδρία θα συμπληρώσει το ατομικό σας ιστορικό: θα ερωτηθείτε για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζετε, τους πιθανούς παράγοντες επιδείνωσης (οικιακό και εργασιακό περιβάλλον, στρες), το ιατρικό ιστορικό, αν έχετε δεχθεί στο παρελθόν συνεδρίες Bowen ή άλλες θεραπείες, κ.λπ. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας.

Ο ασκών την Τεχνική Bowen δεν κάνει διάγνωση (εκτός αν είναι ιατρός), ωστόσο λαμβάνει υπ’ όψιν του την διάγνωση του θεράποντος ιατρού σας. Εάν δεν διαθέτετε ιατρική γνωμάτευση, ο ασκών μπορεί να κρίνει αναγκαία την παραπομπή σας σε ιατρό πριν την έναρξη των συνεδριών Bowen.

Ο ασκών την Τεχνική Bowen δεν μπορεί να υποδείξει πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί ένας ασθενής. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία με το δικό του τρόπο. Η εξέλιξη του ασθενούς αξιολογείται εκ νέου πριν από κάθε συνεδρία.

Cum sa imi aleg terapeutul Bowen - link

Πριν από την πρώτη συνεδρία, ο ασκών θα σας εξηγήσει τι είναι η τεχνική Bowen, πώς λειτουργεί και την αναγκαιότητα των παύσεων μεταξύ των ακολουθιών των κινήσεων.

Τα δωμάτια θεραπείας είναι ατομικά ή ο χώρος για κάθε κρεβάτι είναι απομονωμένος. Τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 3 m το ένα από το άλλο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αρωματικά χώρου, κεριά ή χαλαρωτική μουσική.

Ο ασκών πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο ασθενής είναι άνετα ξαπλωμένος στο κρεβάτι ή κάθεται σε. Μαξιλάρια, ρολά και κουβέρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί μια άνετη και χαλαρωτική στάση.

Οι κινήσεις Bowen είναι πολύ ήπιες και δεν πρέπει να προκαλούν πόνο. Εάν έχετε αντιληφθεί ότι η εφαρμοζόμενη πίεση είναι πολύ έντονη, ενημερώστε τον ασκούντα, για να εφαρμόσει την πίεση ανάλογα με το βαθμό ευαισθησίας σας.

Στην Τεχνική Bowen υπάρχουν παύσεις λίγων λεπτών, μεταξύ συγκεκριμένων αλληλουχιών των κινήσεων. Αυτά τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να αφομοιώσει και να επεξεργαστεί το σώμα του ασθενούς τα μηνύματα που αποστέλλονται με το Bowen. Κατά τη διάρκεια των παύσεων, ο ασκών αποχωρεί από την αίθουσα θεραπείας, αφήνοντας τον ασθενή μόνο, για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.

Στην Τεχνική Bowen καθοριστικής σημασίας είναι η ποιότητα των κινήσεων, όχι η ποσότητα! Ο ασκών θα επιλέξει το πλάνο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς. Έτσι, η πρώτη συνεδρία πιθανόν να περιλαμβάνει μόνο ελάχιστες κινήσεις. Μια συνεδρία Bowen μπορεί να διαρκέσει 30-60 λεπτά, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να διαρκέσει λιγότερο ή περισσότερο.

Η Τεχνική Bowen δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες χειρωνακτικές ή ενεργειακές μεθόδους θεραπείας. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας ο ασκών επιτρέπεται να εφαρμόζει αποκλειστικά τις διαδικασίες Bowen.

Ο ασκών πρέπει να βοηθήσει τον ασθενή να σηκωθεί από το κρεβάτι, να του δώσει οδηγίες για τις επόμενες ημέρες και να καθορίσει την ημερομηνία της επόμενης συνεδρίας, εάν είναι απαραίτητο. Ο προτεινόμενος χρόνος μεταξύ των συνεδριών είναι 7 ημέρες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις παράτασης για 2 ή ακόμα και 3 εβδομάδες. Ο ασκών πρέπει να ενθαρρύνει τον ασθενή να τον καλέσει, εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Η Τεχνική Βowen επιδρά στο σώμα για τουλάχιστον 5 ημέρες μετά από μια συνεδρία. Ο ασθενής δεν πρέπει να δεχθεί άλλες χειρωνακτικές ή ενεργειακές θεραπείες 4 ημέρες πριν και 5 ημέρες μετά από μια συνεδρία Bowen.

Ο ασθενής δεν χρειάζεται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής του για να υπάρξει ανταπόκριση στην Τεχνική Bowen. Ωστόσο κάποιες προτάσεις όπως η επαρκής κατανάλωση νερού, το καθημερινό περπάτημα και η ήπια σωματική άσκηση θα βοηθήσουν το σώμα στη διαδικασία της αυτοίασής του.

Τα παιδιά πρέπει να δέχονται συνεδρίες παρουσία των γονέων τους στον χώρο συνεδριών, ενώ τα βρέφη μπορούν καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών να απολαμβάνουν την αγκαλιά ενός γονέα.

Όλοι οι ασκούντες, οι οποίοι αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι διαπιστευμένοι από την Ακαδημία Bowen της Αυστραλίας (Bowtech), είναι μέλη του Σωματείου Bowtech Ελλάδας/Κύπρου και συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης:
     * Κάτοχοι προχωρημένου επιπέδου
    ** Κάτοχοι ανωτέρου επιπέδου
  *** Εκπαιδευτές
 **** Ανώτεροι Εκπαιδευτές