Εκπαίδευση στην Τεχνική Bowen

i1Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Bowen της Αυστραλίας (Β.Τ.Α.Α.) είναι αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας και από πολλές άλλες χώρες (Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά, ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ). Έχουμε υιοθετήσει ένα κλιμακωτό σύστημα που αποτελείται από τέσσερεις 4-ήμερες ενότητες εκπαίδευσης, από το εισαγωγικό σεμινάριο ως την αποφοίτηση. Χιλιάδες μαθητές έχουν ήδη φοιτήσει στη Ακαδημία και έχουν εκτιμήσει αυτό τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό.


i2Εμπειρία σε βάθος Οι τέσσερεις ενότητες εκπαίδευσης προσφέρουν στους σπουδαστές τον απαραίτητο, απαιτούμενο χρόνο, για να αφομοιώσουν την ύλη, να εμβαθύνουν στην μέθοδο μέσω πρακτικής εξάσκησης και να βιώσουν την αποτελεσματικότητα και το θεραπευτικό δυναμικό της Τεχνικής Βowen στο ίδιο τους το σώμα. Σας εγγυόμαστε πως αν χρησιμοποιήσετε την Τεχνική Bowen με τον τρόπο που σας την παρουσιάζουμε, μπορείτε να πετύχετε εκπληκτικά και ταχύτατα αποτελέσματα.

Εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό
Οι σπουδαστές μας λαμβάνουν τα πληρέστερα και λεπτομερέστερα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, με διαγράμματα και επεξηγηματικές σημειώσεις, μεταφρασμένα στις γλώσσες των κρατών στις οποίες οργανώνονται σεμινάρια της Τεχνικής Bowen.

i3

Συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη
Ακόμα και μετά την πιστοποίησή σας ως ασκούντα της Τεχνικής Bowen, σας προσφέρουμε μεταπτυχιακή εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων. Αυτή η εξειδίκευση εις βάθος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το οποίο όχι μόνο ενισχύει τις πρακτικές σας δεξιότητες, αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνει την αντίληψη και την εκτίμησή σας για το έργο του Tom Bowen. Επίσης, για συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο το οποίο αριθμεί πάνω από 100 πιστοποιημένους εκπαιδευτές παγκοσμίως.

Το δικό μας δίκτυο υποστήριξης
Ως σπουδαστής της Ακαδημίας Bowen γίνεστε μέλος μίας πολύ μεγαλύτερης «κοινωνίας». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν παρακολουθείτε απλά έναν κύκλο μαθημάτων, αλλά ότι ανήκετε σε μια οικογένεια που μεγαλώνει συνέχεια και της οποίας είστε σημαντικό μέλος. Έτσι, ανήκετε σε ένα σύνολο ανθρώπων τους οποίους μπορείτε να γνωρίσετε και οι οποίοι μπορούν να σας υποστηρίξουν. Μοιραζόμαστε κοινούς σκοπούς και χρόνια γνώσης και πείρας και σκοπεύουμε να σας δώσουμε το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούμε στην καριέρα σας ως ασκούντα της Τεχνικής Bowen.

Μία σημαντική εμπειρία
Όταν κάποιος εκπαιδεύεται στην τεχνική Bowen, συχνά ανακαλύπτει ότι αυτή η εκπαίδευση είναι ένα σημείο-σταθμός στη ζωή του, μία βαθιά και σημαντική εμπειρία. Οι εκπαιδευτές μας έχουν ήδη βιώσει αυτό το σημείο-σταθμό και σκοπός τους είναι να φροντίσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας και αυτή η εμπειρία να είναι ευχάριστη και να σας μείνει αξέχαστη.

Κάνουμε την μάθηση απλή!
Παρόλο που η τεχνική Bowen είναι δυναμική και ενεργεί σε βάθος, σκοπός μας είναι η εκπαίδευση να είναι όσον το δυνατό πιο απλή. Πάρα πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να περιπλέκουν την διαδικασία της μάθησης και να κάνουν μια τεχνική να μοιάζει κατά κάποιο τρόπο «εκλεπτυσμένη» και «μυστικιστική» - συχνά ακόμη και διδάσκοντας την προσωπική τους ερμηνεία της τεχνικής. Η φιλοσοφία του Tom Bowen ήταν ακριβώς το αντίθετο: «να διατηρούμε τα πράγματα απλά αλλά παράλληλα να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά».

Εμείς διασφαλίζουμε ότι η Τεχνική Bowen διδάσκεται απλά.

Ο Aνδρέας Ζόππος, ανώτατο διεθνές εκπαιδευτικό στέλεχος και δια βίου επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας, έχει αφιερωθεί στην διατήρηση της ορθής Τεχνικής Bowen και την διασφάλιση της διδασκαλίας της στην αρχική και αγνή μορφή της, όπως την διδάχθηκε από τον Oswald Rentsch, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τον Tom Bowen να διδάξει το έγο του.

Ακαδημία Bowtech Αυστραλίας

Διάρκειας 9-12 Μηνών – Σύνολο 7 Ενοτήτων

Η βασική εκπαίδευση στο Bowtech αποτελείται από 7 Στάδια και ολοκληρώνεται σε τέσσερα 4-ήμερα σεμινάρια, τα οποία γίνονται ανά τρίμηνο. Το διάστημα αυτό μεταξύ των σεμιναρίων είναι απαραίτητο, για να εξοικειωθούν οι σπουδαστές με τις διαδικασίες της τεχνικής Bowen και να κάνουν την πρακτική τους.

Τα μαθήματα γίνονται από αναγνωρισμένους εκπαιδευτές της Ακαδημίας Bowen της Αυστραλίας στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά και τα εγχειρίδια διατίθενται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

Τα τρία πρώτα σεμινάρια (στάδια 1 - 6) αποτελούνται από δύο ενότητες το καθένα, ενώ στο τέταρτο (στάδιο 7), το οποίο γίνεται 9 - 12 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, διεξάγονται οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος ασκούντων από την Ακαδημία Bowen της Αυστραλίας (Bowtech).

1ο και 2ο Στάδιο 4ήμερο βασικό σεμινάριο, 32 ωρών
Θα λάβετε τα πλέον ολοκληρωμένα και λεπτομερή εκπαιδευτικά εγχειρίδια, με διαγράμματα και επεξηγηματικές σημειώσεις.
 • Κατάλληλο για πρακτική σε οικογένεια και φίλους.
450 €
3ο και 4ο Στάδιο 4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
 • Επανάληψη των σταδίων 1 & 2.
 • Περιλαμβάνει νέο εγχειρίδιο με νέες εξειδικευμένες διαδικασίες για αθλητικούς τραυματισμούς και γενικές παθολογίες.
450 €
5ο και 6ο Στάδιο 4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
 • Επανάληψη των σταδίων 1, 2, 3 & 4.
 • Περιλαμβάνει νέο εγχειρίδιο και νέες εξειδικευμένες διαδικασίες για επαγγελματικό επίπεδο.
 • Γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση.
450 €
7ο Στάδιο 4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
 • Επανάληψη των σταδίων 1, 2, 3, 4, 5 & 6 (2 ημέρες).
 • Γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση (2 ημέρες) για την απόκτηση του διπλώματος.
450 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα απαραίτητα κριτήρια για να αποκτήσετε το δίπλωμα ασκούντων από την Ακαδημία Bowen της Αυστραλίας ( Β.Τ.Α.Α.) και για να γίνετε μέλος των τοπικών σωματείων -θυγατρικών της Β.Τ.Α.Α.- είναι τα εξής:

 1. Ολοκλήρωση του 7ου σταδίου (128 ώρες τουλάχιστον).
 2. Επιτυχής έκβαση των γραπτών και πρακτικών εξετάσεων του 7ου σταδίου.
 3. Παράδοση 10 ιστορικών με τουλάχιστον 3 συνεδρίες το καθένα.
 4. Παρακολούθηση μαθημάτων Ανατομίας-Φυσιολογίας 80 ωρών τουλάχιστον.
 5. Βεβαίωση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών.

 

Με την ιδιότητα του μέλους τοπικού σωματείου έχετε το δικαίωμα να εγγραφείτε, στον κατάλογο ασκούντων της διεθνούς ιστοσελίδας www.bowtech.com, των τοπικών σωματείων, και να παρακολουθείτε τα προαιρετικά, μεταπτυχιακά σεμινάρια ανωτέρων επιπέδων.

Για να διατηρήσετε το δικαίωμα του μόνιμου μέλους της Β.Τ.Α.Α. και των Σωματείων Bowtech Ελλάδας και Κύπρου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση ενός 4-ήμερου σεμιναρίου κάθε 2 χρόνια ή ενός 2-ήμερου σεμιναρίου κάθε χρόνο με οποιονδήποτε εκπαιδευτή αναγνωρισμένο από την Β.Τ.Α.Α., με σκοπό την επανάληψη και την εμβάθυνση, για την επίτευξη ακρίβειας στην τεχνική.

Προαιρετικά Σεμινάρια

Για Επαγγελματίες Θεραπευτές Για Επαγγελματίες Θεραπευτές (Professional Therapists' Course - P.T.C.)
2-ήμερο επανάληψη, 16 ωρών + 2-ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών - 8o Στάδιο
 • Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου Ασκούντων (P.T.C.) γίνεται 3 - 9 μήνες μετά το 7ο Στάδιο.
 • Επανάληψη των σταδίων 1-6, 2 ημέρες.
 • 3η και 4η ημέρες περιλαμβάνουν:
  • Στοιχεία ακρίβειας και φινέτσας της τεχνικής.
  • Συζήτηση για δύσκολες περιπτωσιολογικές μελέτες.
  • Επαγγελματική δραστηριότητα της Bowtech: πώς να οργανώσετε μια κλινική, η ατμόσφαιρα, η συμπεριφορά του θεραπευτή, ο φάκελος του ασθενούς και το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.
  • Μέθοδοι αξιολόγησης από την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, μεταφυσικές εκτιμήσεις κ.λπ.
  • Η αρχή «Less is Best».
  • Νέες διαδικασίες για πολυσύνθετη προσέγγιση, πρωτόκολλα και συνδυασμοί διαδικασιών για χρόνιες παθήσεις.
  • Aπονομή διπλωμάτων.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

450 €
Το σεμινάριο αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα Μεταπτυχιακά Σεμινάρια (Στάδια 9, 10, 11 και 12).
Προχωρημένο Επίπεδο 1 S.B.P. 1a - 9ο Στάδιο
2-ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών
 • Η παρακολούθηση γίνεται τουλάχιστον 9 μήνες μετά το 7ο Στάδιο και την απόκτηση του διπλώματος - Περιλαμβάνει νέο εγχειρίδιο και νέες εξειδικευμένες διαδικασίες, χρήσιμες για βαριά, χρόνια και νευρολογικά περιστατικά.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

350 €
Προχωρημένο Επίπεδο 2 S.B.P. 1b - 10ο Στάδιο
2-ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών
 • Η παρακολούθηση γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες μετά το 9ο Στάδιο.
 • Περιλαμβάνει επανάληψη διαδικασιών 9ου Σταδίου και νέες διαδικασίες.
 • Γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση για την απόκτηση του διπλώματος S.B.P. 1.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

350 €
Ανώτερο Επίπεδο 1 S.B.P. 2a - 11ο Στάδιο
2-ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών
 • Η παρακολούθηση γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες μετά το 10ο Στάδιο.
 • Περιλαμβάνει νέο εγχειρίδιο και νέες εξειδικευμένες διαδικασίες, χρήσιμες για βαριά και χρόνια περιστατικά.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

450 €
Ανώτερο Επίπεδο 2 S.B.P. 2b  - 12ο Στάδιο
2-ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών
 • Η παρακολούθηση γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες μετά το 11ο Στάδιο.
 • Περιλαμβάνει επανάληψη διαδικασιών11ου Σταδίου.
 • Γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση για την απόκτηση του διπλώματος S.B.P. 2.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

450 €
Θεραπεία Bowen για Αθλητικούς Τραυματισμούς 2 ημέρες, 16 ώρες / 16 C.E.U. πόντους
 • Οι αθλητικές δραστηριότητες μπορεί συχνά να προκαλέσουν ατυχήματα, καθώς περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τραυματισμοί που σχετίζονται με τον αθλητισμό συμβαίνουν κάθε χρόνο. Τα θέματα μπορεί να είναι επαγγελματίες αθλητές, άτομα που ασκούν ψυχαγωγικά αθλήματα ή ακόμα και παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στο σχολείο. Οι αθλητές είναι συνήθως νέοι και υγιείς, επομένως οι διαδικασίες και οι κινήσεις Bowen στην περιοχή ενδιαφέροντος μπορούν να εφαρμοστούν με διαφορετική διαδικασία από αυτό που διδάχτηκε πριν.
 • Οι ασκούμενοι θα διδαχθούν πώς να αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε τραυματισμό στο γήπεδο μόλις συμβεί και πώς να κάνουν θεραπείες παρακολούθησης.
 • Το μάθημα περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο 30 σελίδων, με εικονογράφηση για κάθε κοινό τραυματισμό, περιγραφή των συμπτωμάτων και της παθολογίας, εξηγήσεις και διαδικασίες.

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

350 €
Bowen και Μωρά 2 ημέρες, 16 ώρες / 16 C.E.U. πόντους
 • Αν και ο τίτλος αυτού του μαθήματος αναφέρεται στα μωρά, είναι πολύ πιο περίπλοκος και περιλαμβάνει την τεχνική Bowen για υπογονιμότητα, γυναίκες σε όλα τα στάδια εγκυμοσύνης, γέννηση και πιθανές επιπλοκές, προκλήσεις και λύσεις νεαρών μητέρων, σωστές προσεγγίσεις για τον θηλασμό, βρέφη και κοινές καταστάσεις των παιδιών.
 • H Bowtech μπορεί να βοηθήσει τόσα πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να μείνουν έγκυος και μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους γονείς να αγκαλιάσουν και να απολαύσουν το θαύμα της απόκτησης ενός μωρού, χωρίς το άγχος, την εξάντληση και τους φόβους που συχνά έρχονται ως πακέτο. Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του μαθήματος: να διδάξει στους επαγγελματίες της Bowen πώς να βοηθούν καλύτερα τους γονείς, τα μωρά και τα παιδιά, γιατί όταν κατανοήσετε την αιτία του προβλήματος, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ευκολότερα και γρηγορότερα. Αγάπη, γνώση και ενσυναίσθηση - αυτά είναι που χρειάζονται για να βοηθήσεις τους ανθρώπους στο πιο όμορφο περίοδος της ζωής τους, να το βιώσουν με χαρά και ευτυχία!

Εκπαιδευτής: Ανδρέας Ζόππος.

350 €


Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στα σεμινάρια είναι απαραίτητο να προκαταβάλετε (απαραίτητα με ονομαστική κατάθεση) το ποσό των 100 €, τέσσερις εβδομάδες πριν το σεμινάριο. Ακυρώσεις γίνονται δεκτές ως και 3 εβδομάδες πριν το σεμινάριο, διαφορετικά η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, ούτε συμψηφίζεται με άλλα σεμινάρια.

Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται την 1η ημέρα του σεμιναρίου. Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων, οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αναβάλουν / μεταθέσουν το σεμινάριο και να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Οδηγίες και προτροπές για τη συμμετοχή στα σεμινάρια:

 • Νύχια κομμένα κοντά (η εξάσκηση γίνεται σε γυμνό σώμα και δεν επιτρέπεται να αφήσετε σημάδια στο δέρμα των συναδέλφων σας!)
 • Ελαφρά βαμβακερά ρούχα για την πρακτική (σορτσάκι, μαγιό, κ.λπ.)
 • Μολύβι ματιών για επισήμανση των κινήσεων στο σώμα
 • Δυο μεγάλες πετσέτες μπάνιου για την πρακτική εξάσκηση
 • Σημειωματάριο και στυλό
 • Καλή διάθεση!

 

Ώρες μαθημάτων: 9:00 - 17:00 με διάλειμμα 1 ώρας για (ελεύθερο) γεύμα στις 13:30 – 14:45 και 2 διαλείμματα για καφέ (προσφέρονται καφές, τσάι, μπισκότα, κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους οργανωτές ή τους αναγνωρισμένους εκπαιδευτές της επιλογής σας.